Private sector

Voor particulieren is de keuze voor een Victron installatie in de regel gekoppeld aan de wens om meer controle over de zelf opgewekte energie te krijgen.

Zo zal bij de juiste installatieopbouw de solar omvormer niet meer door de netbeheerder uitgeschakeld worden en zal deze dus maximaal de accu’s opladen en verder de gebruikers in huis blijven voorzien van stroom.

Berekent de energieleverancier kosten voor de terug geleverde stroom dan kan dit ook voor een deel worden ondervangen en gereduceerd door het opladen van de accu’s. Daarnaast is door een zeer overzichtelijk loggen van gebruik en terug levering geen onnodig uitschakelen van de omvormer ter voorkoming van te veel terug leveren nodig en is er meer controle op kosten.

Ontstaan er stroomstoringen of is er langduriger net-uitval door overbelasting dan merkt de particulier hier in zijn woning niets van doordat de installatie zeer snel overschakelt op het gebruik van de accu’s als backup. Zelf gevoelige apparatuur zoals computers, routers ed. zullen gewoon doorwerken. Hersteld hierna het stroomnet, zal de installatie automatisch de verbinding hiermee herstellen en ook hiervan merkt de particulier niets.

Wil men gebruik maken van een dynamisch energie contract en dus handelen in elektrische energie dan is dit ook mogelijk met de Victron installatie en is de software inmiddels hiervoor in de recente Cerbo GX updates geïntegreerd (dynamic ESS).

Scroll naar boven